top of page

Bonbons met hazelnootpraliné vulling

gezonde bonbons hazelnoot 1

Ook ik kon niet achterblijven en moet even vermelden dat Albert Heijn het assortiment glutenvrije en natuurlijke producten flink heeft uitgebreid. En hoe fijn is dat! Ze hebben het huidige assortiment met zo’n 100 extra glutenvrije producten vergroot en er zijn ook meer lactosevrije, natriumarme en suikerbewuste producten aan het assortiment toegevoegd.


Sommige producten die al in de natuurwinkel verkrijgbaar zijn, zijn nu ook gewoon bij de AH te krijgen. Zo ook de producten van ‘Smaakt’. Ik kwam van dit merk een zakje hazelnootmeel tegen en dit bracht mij op het idee om bonbons te maken met hazelnootpraliné vulling. In plaats van kant-en-klare hazelnootmeel kun je ook hele hazelnoten in de keukenmachine verwerken tot meel.

gezonde bonbons hazelnoot 2

Je hebt nodig (voor ongeveer 15 bonbons)

♦ 1 cup hazelnootmeel ♦ 1 cup Medjool dadels ♦ 2 eetlepels kokosolie

Pure chocolade. Of gebruik chocolade die voor jou geschikt is ♦ Extra: hazelnootmeel, stukjes hazelnoot of stukjes chocolade

Bereiding

Doe de hazelnootmeel samen met de dadels en kokosolie in de keukenmachine en hak tot een homogene massa. Vorm van deze massa bonbons en leg ze op een bord. Zet dit bord in de vriezer zodat de praline vulling kan opstijven.


Ondertussen maak of smelt je de chocolade. Zodra deze is afgekoeld tot handelbare chocolade (te vloeibare chocolade loopt van je bonbons af) wentel je de praline bonbons erdoor en leg je ze op het bakpapier.


Versier de bonbons met hazelnootmeel, in stukjes gehakte hazelnoten en/of in stukjes gehakte chocolade. Laat de bonbons in de koelkast opstijven. Enjoy!

gezonde bonbons hazelnoot 3
gezonde bonbons hazelnoot 4

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page