top of page

Carrot Cake Havermout ontbijt

Carrot cake liefhebbers, opgelet! Misschien ben je al bekend met mijn rauwe worteltjestaart? Deze valt erg goed in smaak bij familie, vrienden en kennissen! Aangezien de tuin nu volop wortels levert, ben ik op zoek naar meer creatieve én lekkere manieren om wortelen te verwerken. En waarom niet als ontbijt? Groenten toevoegen aan je ontbijt geeft je een enorme energie boost. Planten geven ons 99% van de voedingsstoffen die we nodig hebben om gezond te leven. Om al het voedzame uit planten in ons lichaam te krijgen moeten we ze vaker en gevarieerder nuttigen en ook als ontbijt! Al is het in de vorm van groen sap, een smoothie, verwerkt in een omelet of gewoon een grote schaal fruit. Zorg dat je het binnen krijgt!

Ontbijten met Carrot Cake Havermout is een heerlijke manier om je dag alvast te beginnen met een portie groenten. De wortelen geven een ietwat zoete, subtiele smaak aan de havermout, de kruiden geven de Carrot Cake karakter en de walnoten geven het geheel een bite. Een klodder kokosslagroom maakt het helemaal af. Je kunt hiervoor ook heel goed het overgebleven pulp uit je slowjuicer of sapcentrifuge gebruiken!


Gezond genoeg voor het ontbijt, maar smaakt net zo lekker als dessert! 😉

Je hebt nodig:

♦ 50 gram havermout ♦ 200 ml plantaardige melk ♦ 1 theelepel kaneel ♦ 1/4 theelepel gemberpoeder ♦ 1/2 theelepel vanillepoeder of -extract ♦ 1 kruidnagel of 1/4 theelepel kruidnagelpoeder ♦ 2 eetlepels kokosrasp + extra ♦ 1 eetlepel kokosolie ♦ 50 gram geraspte wortelen* ♦ handje gecrushte walnoten ♦ handje rozijnen, optioneel


* Je kunt hiervoor ook heel goed het overgebleven pulp uit je slowjuicer of sapcentrifuge gebruiken!

Bereiding:

Rasp de wortel(s) met behulp van een rasp, keukenmachine of groente-hakselaar (of gebruik het overgebleven wortelpulp uit je slowjuicer/sapcentrifuge). Doe de havervlokken samen met de melk, kaneel, gember, vanille en kruidnagel in een steelpan. Breng dit aan de kook, voeg de geraspte wortelen en kokos toe en laat zachtjes verder koken tot de pap zacht is en de gewenste dikte is bereikt. Voeg desgewenst melk toe voor een dunnere pap. Voor een dikkere pap laat je hem gewoon nog even langer op het vuur staan.


Doe de pap in een kom, lepel er de kokosolie op en voeg de walnoten, wat extra kokosrasp en kaneel toe.

En eventueel rozijnen. Enjoy!


Helemaal lekker met een klodder kokosslagroom.


Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page