top of page

Chlorella Pannenkoekjes


Chlorella pannenkoekjes 13

Chlorella pannenkoekjes

Het groene algje chlorella zou een ware energiebooster zijn door de rijke samenstelling. Zo bestaat chlorella volgens de claims uit chlorofyl, essentiële vetzuren zoals omega-3, veel eiwitten, alle vitaminen (behalve vitamine D) en spoorelementen. Ook bevat chlorella, naar verhouding, een zeer hoge doses aan vitamine B12.

Chlorella pannenkoekjes 12-001 oud

De bekendste claim is waarschijnlijk dat dit groene algje één van de krachtigste ontgifters is. Tevens is het een prebiotica voor de darmflora. Hierdoor vermindert het obstipatie. Daarnaast reinigt het ook de darmen waardoor je meer energie kunt krijgen.

Chlorella pannenkoekjes 23-001 oud

Hoe goed dit ook klinkt, het is echter niet iets om lekker een lepeltje van te snoepen. Door een smoothie vind ik het overigens goed te doen en ook deze pannenkoekjes zijn een heerlijke manier om evengoed de goede eigenschappen van deze powerfood te benutten.

Je hebt nodig

1 ei 1 eiwit 1 dessertlepel chlorella 1 eetlepel kokosmeel 20 gram eiwitpoeder 1 theelepel bakpoeder 100 ml plantaardige melk 1 eetlepel kokosolie

Toppings: kwark, fruit en kokoschips

Bereiding

Meng alle ingrediënten (behalve de kokosolie) met elkaar tot een mooi beslag. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak van het beslag kleine pannenkoekjes. Ze vloeien iets uit zodat je mooie dunne pannenkoekjes krijgt. Voor de dikke pannenkoekjes zoals op de foto te zien is heb ik kookringen gebruikt.

Serveer met kwark of kokosslagroom en fruit naar keuze. Enjoy!

Chlorella pannenkoekjes 19
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page