top of page

Chocolade kwarkbrood met kersen

Ik ben door Stichting 4N gevraagd om recepten te posten op hun Facebookpagina. Stichting 4N is een enthousiaste stichting die zijn krachten heeft gebundeld. Ze bestaan uit 4 partijen met professionele kennis op het gebied van onder andere trainen, organiseren en voeding. Ze bieden sportspektakels aan voor jong en oud! Ook dit jaar staat er weer een onwijs gave City Cross op de planning.


De City Cross Enkhuizen is een recreatief hardloopevenement met een verrassend en uitdagend parcours door (zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden) Enkhuizen. Check voor meer informatie de website van 4N. En vergeet je niet op te geven voor vrijdag 16 december! 😉

Chocolade kwarkbrood met kersen 8-001

Chocolade kwarkbrood mét kersen

Ten behoeve van de strijders die deel gaan nemen aan de City Cross zal ik iedere week een recept posten. Deze recepten staan compleet in het teken van de sporters. Het zullen met name recepten zijn waar de sporters hun voordeel uit kunnen halen als het gaat om voorbereiding en herstel.


Met als kickoff dit recept. Zo onwijs lekker én voedzaam: eiwitrijk chocolade kwarkbrood mét kersen!

Chocolade kwarkbrood met kersen 11-001

Je hebt nodig

100 gram havermeel 100 gram rijstmeel 40 gram Fit Green Protein chocolade (Orangefit)* 10 gram cacaopoeder 1 theelepel baking soda 350 gram (kefir)kwark of een lactosevrije variant (zoals kokos- sojayoghurt 2 eieren 100 ml (plantaardige) melk klein snufje Keltisch zeezout 200 gram kersen, vers of uit de diepvries

* Fit Green Protein van Orangefit is verkrijgbaar bij Strength and Conditioning West-Friesland en Gezondheidswinkel de Vergulde Vijzel in Enkhuizen.

Bereiding

Verhit je oven niet voor. Bekleed een bakblik met bakpapier.


Zeef de havermeel, rijstmeel, eiwitpoeder, cacao en baking soda boven een kom en voeg de zeezout toe.

Mix in een andere kom de kwark met de eieren en melk en voeg het mengsel toe aan het droge mengsel.

Als het deeg niet soepel genoeg is voeg je beetje bij beetje water of plantaardige melk toe (50-100ml).


Meng tot een mooi soepel deeg.


Weeg de kersen af in een kom en bestuif ze met een beetje rijstmeel. Zo voorkom je enigszins dat ze tijdens het bakken naar de bodem van je brood zakken. Schep de kersen vervolgens door het deeg.

Stort het deeg in het blik en verdeel gelijkmatig.


Ze het kwarkbrood in het midden van je oven. Zet nu pas de oven aan op 220 graden. Na ca. 30 minuten haal je het brood uit de oven en dek je deze af met aluminiumfolie. Plaats voor nog eens 15 minuten in de oven. Iedere oven kan verschillen dus controleer met een satéprikker of je brood goed is. Als de prikker er vochtig uitkomt moet hij nog even langer in de oven. Laat afkoelen alvorens je hem aansnijdt. Enjoy!

Chocolade kwarkbrood met kersen 12

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page