top of page

Dit kun je allemaal maken met (te) rijpe bananen

Ik heb altijd wel een tros bananen in huis. Vaak zijn ze snel op maar het komt ook wel eens voor dat ze langer blijven liggen. Of het rijpen van de bananen lijkt ineens heel hard te gaan. Het ene moment is je banaan nog veel te groen om te eten en het andere moment sta je bijna op het punt om ze weg te gooien. Ik blijf het zeggen: gooi die bananen niet weg! Ik laat ze soms stiekem expres bruin worden want met die (over)rijpe bananen kun je veel lekkere dingen maken.


Een banaan kun je natuurlijk gewoon lekker uit het vuistje eten of in de yoghurt. Je kunt er ook smoothies, pannenkoekjes, baksels en zelfs ijs mee maken. Dus, heb je iets teveel bananen ingekocht of zijn ze iets te snel rijp geworden? Gooi ze vooral niet weg, met onderstaande recepten kun je prima je overrijpe bananen kwijt.

BANANAAAAA

Dit kun je allemaal maken met (te) rijpe bananen

Gooi bananen in je smoothie, maak er ijs of pannenkoekjes van of gebruik ze om te bakken. Wat dacht je van bananenbrood, koekjes of een bananentaartje! En die rijpe bananen zijn meteen een natuurlijk zoetmiddel. Alleen maar voordelen dus!

Gooi die te rijpe bananen door je smoothie, wordt je smoothie romiger van. Nog lekkerder: vries de banaan eerst gepeld en in stukken gebroken in om ze vervolgens te verwerken.

Een bevroren banaan doet het ook erg goed in deze cheesecake met aardbei-banaan roomijs topping!

Maak heerlijke banaan-ei pannenkoekjes, of andere soort pannenkoekjes met rijpe bananen. De banaan-ei pannenkoekjes hieronder zijn een variant met chocolade. Yum!

Met alleen rijpe bananen en havermout kun je heerlijke en makkelijke koekjes maken. Ik voegde er wortel aan toe voor echte carrot cake koekjes.

Maak bananenijs van je overrijpe bananen! Heb je teveel bananen ingeslagen? Leg er een paar gepeld en in stukken gebroken in de vriezer. Deze kun je de volgende dag blenden tot romig ijs. Experimenteer ook eens met verschillende smaken! Zoals deze met koffie, chocoladesaus en noten.

Tover je rijpe bananen om in lekkere zoete, smeuïge chocolade brownies!

Waarschijnlijk één van de bekendste baksels om je (over)rijpe bananen in te verwerken. Je kunt nooit genoeg krijgen van bananenbrood. Probeer ook eens deze epic variant met cannellini bonen.

Met een bevroren banaan en een restje gekookte bloemkool maak je in een handomdraai deze heerlijke bloemkoolpap. De banaan maakt hem lekker zoet.

Een bevroren banaan zorgt voor extra romigheid. Heerlijk in een smoothiebowl!

Met een banaan, avocado en cacao maak je heerlijke verantwoorde chocolademousse. Ik verwerkte de chocolademousse in deze pompoen overnight oats.


Comments


bottom of page