top of page

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 6

Een heerlijke variant op de inmiddels welbekende twee ingrediënten pannenkoekjes. Met de proteïne uit de eiwitten en ook de toegevoegde proteïnepoeder maakt deze pannenkoekjes ideaal voor na het sporten. Deze eiwitrijke proteïne pannenkoekjes zou ik iedere dag kunnen eten.

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 1
Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 7

Ik serveerde mijn pannenkoekjes met een chocoladesaus gemaakt van Waldenframs Chocolate Syrup, eiwitpoeder en wat stevia druppels caramel. Met daarbovenop stukjes pecannoot en Tony Chocolonely puur amandel zeezout is dit #foodporn to the max!

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 9

Onderstaand recept is een basis recept. Naar eigen behoeften zou je allerlei toppings kunnen toevoegen zoals stukjes dadel, noten/zaden en andere smaakmakers. Vervang de cacaopoeder eens voor koek- of speculaaskruiden.

Je hebt nodig

1 banaan 2 eieren (of alleen de eiwitten) 1 eetlepel cacao  20 gram Fit Green Protein chocolade (Orangefit)


Serveer met goodies die jij lekker vindt. Mijn topping bestond uit:  30 gram Waldenfarms Chocolate Syrup (of caramel!! Dan kun je de stevia druppels caramel weglaten)  1-2 theelepels Fit Green Protein chocolade (Orangefit)  Stevia druppels caramel naar smaak  1 eetlepel pecannoten, gehakt  Stukje Tony Chocolonely puur amandel zeezout, gehakt

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix met de staafmixer tot een glad beslag.


Verhit een klontje kokosolie/Ghee/roomboter in een koekenpan en schep met een eetlepel circa acht pannenkoekjes in de pan en bak aan beide zijde goudbruin.


Voor de topping meng je de chocolade- of caramelsiroop met het eiwitpoeder en de stevia druppels. Dit gaat een beetje op gevoel. Begin met 1 theelepel. Is de saus nog niet dik genoeg? Voeg dan nog een theelepel eiwitpoeder toe. Wanneer de saus juist te dik wordt kun je beetje voor beetje wat water toevoegen totdat je een mooie romige saus hebt. Het is een beetje spelen met de verhoudingen.


Serveer de pannenkoekjes met de saus, gehakte pecannoten en Tony Chocolonely. Enjoy!

Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 2
Eiwitrijke chocolade pannenkoekjes 5

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page