top of page

Gezonde chocoladetaart met pindakaas

Ik heb al menigeen taartjes gemaakt met als verassingsingrediënt bloemkool. Je zou het niet verwachten maar met bloemkool kan je de lekkerste taarten maken! Niets is leuker dan iemands reactie wanneer deze persoon van het taartje heeft gesmikkeld en te horen krijgt dat hij uuh ja bloemkool heeft gegeten.

Gezonde chocoladetaart met pindakaas 17

Ook deze keer hadden wij een overload aan bloemkool en om nou iedere avond bloemkool te eten… Dan maar weer een taartje 😉 Ik belandde op de site Foodness en vond daar een gezond chocoladetaartje. En oh my wat was die lekker. Als je het niet zou weten en ik zou zeggen dat hier bloemkool in zit… Dan lach je mij vast keihard uit. Ik heb het recept iets aangepast en er mijn eigen draai aangegeven. Het origineel vind je hier. Het resultaat is een heerlijk smeuïg (en gezond) taartje!

Je hebt nodig

Voor twee taarten ♥ 160 gram kokosmeel ♥ 60 gram cacaopoeder ♥ 2 theelepels bakpoeder ♥ 2 theelepels vanillepoeder ♥ 4 eetlepels lijnzaad ♥ 500 ml plantaardige melk ♥ 4 eetlepels honing ♥ 500 gram rauwe bloemkool (ongeveer 1 bloemkool)


Voor de frosting ♥ 6 eetlepels pindakaaspoeder ♥ 100 ml plantaardige melk ♥ 1 theelepel vanillepoeder


Of gebruik bij gebrek aan pindakaaspoeder: ♥ 120 gram pindakaas ♥ 100 ml plantaardige melk

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de randen van twee even grote springvormen om met een beetje kokosolie. Het onderste gedeelte bekleed je met een stuk bakpapier. Stamp het lijnzaad fijn in een vijzel of gebruik hiervoor een (koffie)maler.


Meng alle droge ingrediënten (meel, bakpoeder, cacaopoeder, vanillepoeder, gebroken lijnzaad) in een grote kom.


Meng in een andere kom of in een blender alle natte ingrediënten (honing, amandelmelk) en voeg de bloemkoolroosjes toe. Blend tot het een hele fijne puree is – dat kan eventueel ook met een staafmixer, bij gebrek aan een blender. Het moet een iets stevig beslag worden. Is het te droog? Voeg dan een beetje plantaardige melk toe.


Voeg het bloemkoolmengsel toe aan de kom met droge ingrediënten en ‘vouw’ de twee door elkaar, tot je een homogeen beslag hebt. Verdeel het het beslag over de twee springvormen en bak 35 minuten in de oven.


Maak intussen de frosting. Meng alle ingrediënten voor de frosting in een food processor of met de staafmixer. Gewoon stevig door elkaar roeren met een vork werkt overigens ook prima.


Laat de bodems afkoelen. Bestrijk één van de bodems met de frosting en leg de andere er bovenop.

Enjoy!

Gezonde chocoladetaart met pindakaas 15

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page