top of page

Gezonde Mueslirepen

Zelf ben ik voorstander van drie eetmomenten op een dag. Ik zal zo'n mueslireep dan ook eerder in mijn maaltijd integreren dan nog eens los als extra tussendoortje. Maar dat daargelaten: gezonde tussendoortjes lijken niet altijd even makkelijk te zijn. Het grootste gedeelte wat als ‘gezond tussendoortje’ wordt bestempeld in de supermarkt, is eigenlijk helemaal niet zo gezond. Vaak bevatten ze veel rommel die je even energie geven voor tien, waar je vervolgens van instort en binnen no-time alweer trek hebt.


Ook zijn niet alle gezonde tussendoortjes altijd even makkelijk mee te nemen voor onderweg. Of je wilt je eens een keer niet een konijn voelen en je tanden in iets stevigs zetten buiten groenten en fruit om. Mueslirepen zijn toch wel ideale tussendoortjes. Wist je dat je mueslirepen heel gemakkelijk zelf kunt maken? Als je ze zelf maakt, weet je dat ze supergezond en puur zijn. Je zit er langer van vol en ze laten ook nog eens je bloedsuikerspiegel met rust. Wie wil dat nou niet?!

Ik maak altijd een hele voorraad die ik voorgesneden invries. Zo heb ik voor de dagen dat ik op pad ga een gezonde reep in mijn tas. Ideaal!


Je hebt nodig:

♦ 200 gram havervlokken (havermout) ♦ 100 gram noten naar keuze

♦ 40 gram zonnebloempitten ♦ 50 gram kokosrasp ♦ 50 gram gemalen lijnzaad ♦ 120 gram kokosolie ♦ 2 flinke eetlepels honing ♦ 2 flinke eetlepels pindakaas of amandelpasta ♦ 1/2 theelepel Keltisch zeezout ♦ 1 theelepel vanillepoeder of -extract

Bereiding:

Doe de noten en zonnebloempitten in de keukenmachine en pulseer kort tot alles grof gemalen is. Voeg de kokos, lijnzaad, zeezout, vanillepoeder en pindakaas of amandelpasta toe en pulseer tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens de havervlokken toe en laat de keukenmachine nogmaals kort draaien tot ook dit goed gemengd is.


Smelt de kokosolie au bain marie en roer hier de honing door. Giet dit bij het havermengsel en pulseer tot wederom alles goed samen gemengd is.


Bekleed een vierkante vorm met bakpapier en stort hier het mengsel in. Verdeel het over de vorm en druk goed aan. Laat dit uitharden in de koelkast of de vriezer (ik raad de laatste optie aan, dan hoef je niet zo lang te wachten #ongeduldig 😉 ). Zodra het plakkaat hard is haal je deze uit de vorm en snijd je het met een scherp mes in het gewenste formaat repen. Klaar zijn je supergezonde mueslirepen! Enjoy!


Tip: bewaar ze in de vriezer


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page