top of page

Gezonde wrap hapjes van courgette

Afgelopen weekend vierde ik samen met een vriendin onze verjaardag. En een verjaardag is niet compleet zonder lekkere verjaardagshapjes. Eén van de hapjes die we serveerden waren de welbekende wrap hapjes. Belegd met roomkaas en zalm is dit misschien wel de meest bekendste wrap in Nederland. Lekker (naar horen zeggen) en simpel. Ik baalde er wel van dat ik de schaal aan mij voorbij moest laten gaan terwijl ik ze nota bene zelf heb staan maken… Dat moet anders vind ik nu. Waarom hapjes op een verjaardag serveren die ik zelf niet kan én wil eten. Zo’n avond is een uitgelezen kans om anderen te inspireren voor gezonde hapjes en hun zonder schuldgevoel naar huis te laten gaan.

gezonde wrap hapjes 1

Gezonde wrap hapjes van courgette

Aangezien de tijd van het jaar is aangebroken dat je niet genoeg familie en vrienden kan hebben om de courgettes uit eigen tuin te slijten, bracht dit mij op het idee om de tortilla’s te vervangen voor plakken courgette. De roomkaas heb ik vervangen voor geitenroomkaas (producten gemaakt van geitenmelk kan ik wel verdragen). Minus-L en Lactofree hebben lactosevrije roomkaas in hun assortiment. Voor een lactosevrije variant zou je ook hummus kunnen gebruiken en de zalm vervangen voor bijvoorbeeld kip.

Genoeg variatie opties!

gezonde wrap hapjes 2


Je hebt nodig

Voor 12 stuks

♦ 1 courgette ♦ 100 gram geitenroomkaas ♦ 200 gram gerookte zalm ♦ Rucola ♦ Dille

♦ Cocktailprikkers

Bereiding

Zet een grote pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. De pan hoeft niet zozeer diep te zijn, als hij in de breedte maar groot genoeg is. Ik gebruikte hiervoor een hapjespan. Was de courgette, snij de uiteindes eraf en schaaf met behulp van een kaasschaaf of dunschiller lange plakken van de courgette.


Blancheer de courgetteplakken 2 minuten in het kokende water. Giet af in een vergiet en spoel de courgettes met koud water af. Laat uitlekken en leg ze vervolgens op keukenpapier zodat die het laatste vocht op kan nemen.


Besmeer iedere courgetteplak met de geitenroomkaas tot 1 cm voor het uiteinde. Doordat je straks de plakken gaat oprollen schuift alles op. Leg hierop de gerookte zalm, bestrooi met dille en leg daarop wat blaadjes rucola. Rol de wrap op en zet vast met een cocktailprikker. Enjoy!


Uiteraard kun je allerlei variaties op de welbekende roomkaas zalm wrap bedenken! Denk aan pesto met carpaccio en pijnboompitten of kipfilet met bieslook. Je kunt de courgette repen ook grillen in plaats van blancheren. Zo krijg je een mooi patroon en proef je de subtiele smaak van courgette nog beter.

gezonde wrap hapjes 3

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page