top of page

Gin tonic cheesecake glutenvrij


Gin tonic cheesecake glutenvrij

Al zijn GIN en TON er, dan ben IC er ook. Ha ha flauw… Gin & Tonic, mijn favo drankje op dit moment! Leuk aan de Gin Tonic is dat je los kunt gaan in de smaakcombinaties. Je kunt het zo bont maken als jij wilt. Wat dacht je van een takje tijm of rozemarijn, sinaasappel met gember of schijfjes appel met een kaneelstokje? Ook lekker: verse aardbeien met basilicum of bosbes met munt en citroen. Wanneer je goede gin en tonic in huis hebt is simpelweg een schijfje limoen al genoeg. Dit geeft de Gin Tonic nèt dat beetje extra smaak.

Hou jij wel van een lekkere Gin Tonic? Dan ga je zeker kwijlen van deze lekkere Gin Tonic cheesecake. Verzamel al je vriendinnen en maak onder het genot van een Gin Tonic deze waanzinnige taart. Bedenk wel dat deze cheesecake door het minimale gebruik van zoetstof wat minder zoet is dan je wellicht gewend bent: er zit juist een licht zuurtje in door het limoensap, de limoenrasp en de gin. LEKKER.

Niet zo gezond, wel érg lekker! Gebaseerd op het recept van Foodness.

Je hebt nodig

Springvorm van 18 cm


Voor de bodem + vulling  1 pak glutenvrije Oaties van Verkade (175 gram)  50 gram kokosolie of roomboter 500 gram kwark (of kokos-/sojayoghurt)  200 gram roomkaas (eventueel lactosevrij) 50 ml gin 2 eetlepels honing  sap en rasp van 1/2 limoen 6 gelatine blaadjes


Voor de gin-gelei  150 ml sinaasappelsap  75 ml tonic water  75 ml gin  4 gelatine blaadjes


Voor de garnering komkommer limoen

Bereiding

Vermaal de koekjes in een keukenmachine. Smelt de roomboter of kokosolie in een steelpannetje en roer de koekkruimels erdoor en meng goed.


Bekleed een springvorm (zo’n 18 centimeter doorsnede) met bakpapier op de bodem en verdeel de koekkruimels erover. Druk aan met de bolle kant van een lepel.


Meng de kwark met de roomkaas en honing in een keukenmachine of met een handmixer, tot het een egaal geheel is. Meng de gin erdoor, plus de limoenrasp en het limoensap.


Laat de gelatineblaadjes voor de taart vijf minuten weken in koud water. Los de gelatineblaadjes daarna op in een klein beetje heet water. Roer goed, tot echt alles is opgelost!


Meng het gelatinemengsel voor de taart door het kwark-roomkaasmengsel.


Giet het kwark-roomkaas-gelatinemengsel over de bodem. Zet de taart minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.


De gin-gelei Maak de gin-sinaasappelgelei door de gelatineblaadjes 5 minuten te weken in koud water.

Verwarm het sinaasappelsap in een steelpannetje en haal van het vuur. 

Pak de gelatineblaadjes en knijp ze goed uit. Voeg de gelatine toe aan het warme sinaasappelsap (niet laten koken!).


Roer tot de gelatine is opgelost. Giet dit bij de gin en tonic. Laat een minuut of 20 afkoelen tot kamertemperatuur.


Giet de gin-sinaasappelgelei over de cheesecake als die al enigszins hard is geworden – doorgaans is 30 à 40 minuten koelkasttijd genoeg. Zet de cheesecake daarna terug in de koelkast voor de resterende 2,5 uur opstijven.


Garneer met sliertjes komkommer en schijfjes limoen. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page