top of page

Groenteburgers van pulp slowjuicer

Groenteburgers van pulp slowjuicer 1

Groenteburgers van pulp slowjuicer

Het lijkt wel alsof ik altijd een overschot aan pulp van versgeperste sapjes in mijn koelkast heb staan en ik vind het zonde om dit te verspillen. Ik ben dan ook regelmatig op zoek naar manieren om het pulp ergens in te verwerken. Dit keer maakte ik heerlijke burgers op basis van pulp uit de slowjuicer (wortel, appel en gember – all time favorite) met havermout en kruiden. Voel je vrij om deze burgers te maken met het pulp dat jij op voorhand hebt!

Groenteburgers van pulp slowjuicer 2
Groenteburgers van pulp slowjuicer 3

Je hebt nodig

♦ 250 gram pulp (van ongeveer een halve liter sap) ♦ 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 265 gram) ♦ 50 gram havermout ♦ 2 eieren ♦ 1 theelepel kurkuma ♦ 1/2 theelepel chilipoeder ♦ 1/2 theelepel komijn ♦ snufje Keltisch zeezout en peper ♦ Kokosolie of ghee

Bereiding

Spoel de kikkererwten af onder de kraan (in zeef). Maal ze vervolgens in de keukenmachine fijn. Voeg alle overige ingrediënten toe (behalve de olie/ghee) en pulseer tot het grof gemengd is. Stort dit over in een grote kom en kneed het nog even door met je handen. Vorm er een bal van en verdeel deze in ongeveer 8 burgers.


Verhit de kokosolie of ghee in de pan en bak de burgers op midden-laag vuur aan beide zijden lichtbruin. Enjoy!

Groenteburgers van pulp slowjuicer 4

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page