top of page

Hardlopers ontbijt met havermout

Hardlopers ontbijt havermout 3

Hardlopers ontbijt

Wanneer je gaat hardlopen of ieder andere sport gaat beoefenen moet je er voor zorgen dat je van genoeg brandstof bent voorzien. Wanneer ik ‘s ochtends sport ontbijt ik bijna altijd met havermout. Dit werkt voor mij perfect. Het geeft je voldoende én gelijkmatige energie. De koolhydraten in havermout worden namelijk langzaam opgenomen, zodat er geen snelle piek ontstaat in het bloedglucosegehalte. De energie wordt juist langzaam afgegeven aan het bloed. Heel handig voor een duurloop!

Hardlopers ontbijt havermout 12
Hardlopers ontbijt havermout 22

Naast de havermout is ook banaan een belangrijke leverancier van energie. Andere energieboosters zijn de dadels, lijnzaad en cacaopoeder. Cacao is rijk aan magnesium, wat weer heel belangrijk is voor de spieren. Een echt hardlopers ontbijt dus!

Hardlopers ontbijt havermout 17

Je hebt nodig 

40 gram havervlokken 200 ml plantaardige melk 1/2 banaan geprakt 1/2 banaan, in plakjes 1 eetlepel gebroken lijnzaad 1 eetlepel cacaopoeder 1 theelepel kaneel optioneel: 1 theelepel maca 10 gram walnoten, gehakt 1 of 2 dadel(s), in stukjes gesneden  kokosrasp

* Bovenstaande ingrediënten zijn verkrijgbaar bij de Gezondheidswinkel de Vergulde Vijzel in Enkhuizen

Bereiding

Doe de havermout samen met de melk en geprakte halve banaan in een kleine steelpan en breng dit langzaam aan de kook.


Haal het pannetje van het vuur en meng de cacaopoeder, lijnzaad, kaneel en eventueel het macapoeder erdoor. Serveer met de plakjes banaan, gehakte walnoten, stukjes dadel en bestrooi met kokosrasp.


Besprenkel eventueel met een beetje honing. Enjoy!

Hardlopers ontbijt havermout 6

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page