top of page

Havermout met rabarber en aardbeien

Mijn moeder maakt al jaren zelf rabarbermoes van de rabarber uit eigen tuin. Zelf voegt ze er altijd suiker aan toe maar ik vind hem zonder eigenlijk al hartstikke lekker. Lekker zuur! Als je hem combineert met fruit, is suiker helemaal niet nodig.


De rabarbermoes is meteen een flinke portie, die je gerust een week in de koelkast kunt bewaren. Je kunt het ook in porties invriezen. De rabarbermoes is niet alleen lekker met havermout maar ook als jam op brood, over ijs of een ander toetje, zoals je bakje kwark.

Je hebt nodig

250 gram rabarbermoes* 40 gram havervlokken 1 scoop Fit Green Protein aardbei (Orangefit) 1 klein handje (zelfgemaakte) granola 100 gram aardbeien


Voor de rababermousse

1 kg rabarber Sap van 1 sinaasappel 2 theelepels vanille extract

Bereiding

Rabarber Snijd de rabarber in stukjes van 1-2 cm en leg deze in een grote pan. Wanneer je sliertjes krijgt tijdens het in stukjes snijden verwijder je deze.


Schenk het sinaasappel er overheen en voeg 2 theelepels vanille extract toe.

Breng de rabarber aan de kook. Wanneer de rabarber begint te koken zet jet het vuur lager en plaats je de deksel schuin op de pan. Laat het in 15 minuten zachtjes gaar worden.


Zorg ervoor dat er een beetje vocht blijft zitten in de pan. Schenk indien noodzakelijk een klein beetje water bij. Roer af en toe om. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen is de rabarber klaar.


Bewaar dit in de koelkast


Havermout met rabarber en aardbeien Neem 250 gram rabarber en doe dit samen met de havervlokken in een steelpannetjes. Verwarm dit rustig tot de rabarber begint te pruttelen.


Meng de eiwitpoeder erdoor en serveer in een schaaltje met de granola en in plakjes gesneden aardbei. Enjoy!


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page