top of page

Knapperige chocolade kruidnoten

Van alle Sinterklaas lekkernijen vond ik chocolade kruidnoten¬†toch echt wel het lekkerste. Ik moet bekennen dat mijn voorkeur altijd uitgaat naar chocolade. Zo verkies ik chocoladecake boven gewone cake, chocoladekoekjes boven gewone koekjes, chocolade bananenbrood boven gewone bananenbrood, chocolademelk boven gewone melk. Afijn ik heb mijn punt wel gemaakt denk ik ūüėČ Chocolade boven alles.

Wanneer zo‚Äôn zak chocolade kruidnoten¬†op tafel verscheen dan viste ik altijd de pure eruit, die vond ik het lekkerst! Vooral de dubbele ūüėČ Jammer genoeg ben ik glutenvrije chocolade kruidnoten nog niet tegengekomen. Laat staan gezondere¬†normale glutenvrije kruidnoten (zonder chocolade).

Gelukkig kun je ze heel gemakkelijk zelf maken. Je hoeft niet meer beteuterd te kijken wanneer je deze guilty pleasure aan je voorbij moet laten gaan vanwege intoleranties. En wanneer je wel gluten kunt verdragen maar wel op je voeding let, dan hoef je ook niet meer naar die kant en klare chocolade kruidnoten uit de supermarkt te grijpen.

Aan één reep chocolade heb je niet genoeg om alle kruidnoten met een laagje te bedekken. Ik vind het zelf erg lekker om ook nog wat normale kruidnoten over te houden. Wil je ze liever allemaal bedekt hebben met chocolade dan raad ik je aan om anderhalf keer de hoeveelheid chocolade te nemen dan mijn recept voorschrijft.

Je hebt nodig: Voor 1 flinke bakplaat knapperige chocolade kruidnoten 

♥ 130 gram havermeel ♥ 70 gram teffmeel ♥ 10-15 gram speculaaskruiden* ♥ 70 gram kokosbloesemsuiker ♥ 1 theelepel vanillepoeder ♥ Snufje Keltisch zeezout ♥ 80 gram ghee of kokosolie ♥ scheutje plantaardige melk ♥ 100 gram pure chocolade (zo puur mogelijk) of gebruik dit recept of deze

* Afhankelijk van hoe sterk je speculaaskruiden zijn

Bereiding:

Zeef de havermeel, teffmeel, speculaaskruiden, kokosbloesemsuiker en vanillepoeder boven een kom, voeg het zeezout toe en meng dit door elkaar. Doe dit samen met de kokosolie of roomboter in de keukenmachine en voeg 2 á 3 eetlepels plantaardige melk toe. Pulseer tot het zich tot een bal vormt.

Wanneer het deeg nog iets te droog is voeg je nog een beetje melk toe.


Verwarm de oven voor op 175 graden.


Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier (met deze hoeveelheid kun je één grote bakplaat vullen).


Draai balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je hoeft ze niet plat te drukken want dat gaat vanzelf in de oven. Zet de kruidnoten ongeveer 25 min in de oven. Als ze uit de oven komen zullen ze nog wat zacht aanvoelen maar als ze afgekoeld zijn dan worden ze knapperig.


Laat de kruidnoten afkoelen.


Smelt voor jou geschikte pure chocolade au bain-marie. Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden. Enjoy!


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page