top of page

Koffie smoothie met havermout

Haver koffie smoothie 16

Kan jij ‘s ochtends wel een kickstart gebruiken? Een shot aan energie voordat je gaat sporten? Dan heb ik gegarandeerd een goed ontbijtje voor jou. Banaan, havermout én koffie in één. Deze smoothie geeft je powerrrrr en je barst van de energie. Wist je dat het drinken van één kop koffie, een uur voordat je gaat sporten, je uithoudingsvermogen verbeterd? En dat havermout en banaan ons genoeg energie leveren om te kunnen sporten? Een echte power smoothie dus!

Haver koffie smoothie 42

Je hebt nodig:

40 gram havervlokken 1 eetlepel cacaopoeder 1 theelepel gebroken lijnzaad (zelf malen) 1 theelepel kaneel 1 theelepel vanillepoeder Snufje Keltisch zeezout 150 ml amandelmelk 1 dubbele espresso (of een gewoon sterk gezet kopje koffie) 1 (bevroren) banaan*

* Bevroren banaan = extra romigheid

Bereiding:

Ze de avond van te voren een kommetje klaar met de havermout, cacaopoeder, lijnzaad, kaneel, vanille en zout. Overgiet dit met de amandelmelk. Roer even door, dek af met aluminiumfolie en zet weg in de koelkast.


De volgende ochtend zet je een dubbele espresso of een gewoon sterk kopje koffie. Zet deze even in de vriezer zodat hij snel afkoelt. Haal het bakje met het havermengsel uit de koelkast. Giet dit in de blender of maatbeker. Voeg de koffie en een banaan in stukken toe. Blend of bewerk met de staafmixer tot je een gladde smoothie hebt.


Strooi er wat kokosrasp en cacaonibs over. Enjoy!

Haver koffie smoothie 36-001

\

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page