top of page

Kokosslagroom

Kokosslagroom is al een geruime tijd bekend onder de healthy foodies. Ook ik maak er regelmatig gebruik van. Het is de ideale zuivelvrije vervanger van slagroom! En -mits je van kokos houdt- smaakt het ook nog een super lekker. Hieronder staan een aantal suggesties voor wat je er allemaal mee kunt doen:

Kokosslagroom truffels 1
kokosslagroom smoothie 2
kokosslagroom crumble
kokosslagroom pannenkoekjes
kokosslagroom smoothie 1

En uit ervaring kan ik zeggen dat het ook erg lekker is bij de warme chocolademelk!

Je hebt nodig

♦  1 blikje kokosmelk Niet alle merken geven hetzelfde resultaat. Ikzelf heb goede ervaringen met de kokosmelk van Fair Trade. Deze is o.a. verkrijgbaar bij de Albert Heijn en Jumbo.  ♦  Eventueel een beetje vanillepoeder

Bereiding

Dit blikje kokosmelk zet je in de koelkast en deze laat je hier minstens een nacht staan. De volgende dag haal je het blikje uit de koelkast. Ga geen gekke dingen doen. Geen dansjes naar het aanrecht omdat je zo´n zin hebt in de slagroom.


Wanneer je het blikje opent zal je zien dat de bovenste laag een soort dikke room is geworden. Door de kou van de koelkast heeft de room zich gescheiden van het water. Het is belangrijk dit gescheiden te houden. Vandaar dat je ook niet sambabal-dansend de keuken door moet gaan 😉


Schep met een lepel deze dikke laag uit het blikje en doe dit in een kom. Dit klop je 1 á 2 minuutjes op met de mixer en tadáááá klaar is je zuivelvrije slagroom!


Het waterige gedeelte wat achterblijft in het blikje kun je heel goed gebruiken voor smoothies.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page