top of page

Komkommer Aardbei sap

“Another day, another juice!”

Komkommer Aardbei sap 15

Komkommer Aardbei sap

Dit vers aardbei-sapje zit boordevol antioxidanten en voedingsstoffen. Het is één van mijn favoriete manieren om mijn dag mee te beginnen. Het leuke aan sap maken vind ik de creativiteit die ontstaat door gebruik te maken van de producten die beschikbaar zijn in mijn fruitmand en koelkast. Ik let vooral op de producten die hoognodig genuttigd moeten worden voordat ze beginnen te rotten. De sleutel van het maken van sap is het vinden van de juiste hoeveelheid van ieder ingrediënt, zodat de smaken goed tot hun recht komen.


Sinds deze week hebben de buren van mijn werk (een aardbeienkweker, jeeh!) weer aardbeien langs de weg staan. Onderweg naar huis neem ik regelmatig een bakje mee. Met al die aardbeien ben ik nu heerlijke recepten aan het proberen. Vorige week maakte ik al een heerlijke rabarber-aardbei crumbletaart (recept coming soon!) en wat overbleef was ideaal om te verwerken als sap. Dit heerlijk fris sapje is de ultieme verkoeling op een –laat hem maar komen- warme zomerdag.

Komkommer Aardbei sap 20

Heb je geen sapcentrifuge of slowjuicer? Dit sapje kun je ook heel goed maken als smoothie in de blender of keukenmachine. Voeg dan wel extra water toe. Op deze manier gebruik je alles van de ingrediënten waardoor je ook de vezels meeneemt en je geen afval overhoudt.

Komkommer Aardbei sap 32

Je hebt nodig

♦ 1/2 komkommer ♦ Flinke hand aardbeien ♦ 1 appel ♦ 1/2 limoen

Bereiding

Snij alle fruit en groente in stukken en juicen maar! Begin met de aardbeien, gevolgd door de limoen, komkommer en appel. Giet in een glas. Enjoy!

Komkommer-aardbei sap 40
Komkommer-aardbei sap 32-001
Komkommer-aardbei sap 39

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page