top of page

Komkommersap met pit

Afgelopen week liet ik al doorschemeren dat ik mijn sapcentrifuge heb vervangen voor een slowjuicer. Ik maak bijna dagelijks sappen dus het werd tijd om één van mijn saprecepten met jullie te delen. De mogelijkheden qua groente- en fruitcombinaties zijn eindeloos en je kunt je naar hartenlust experimenteren met de verschillende soorten die er zijn.


Zelf ben ik altijd een groot voorstander om het merendeel van het sap uit groente te laten bestaan. Wanneer je veel sap drink dat voornamelijk uit fruit bestaat, dan krijg je ook veel fruitsuikers binnen. Sap van 6 uitgeperste appels en peren betekent ook dat je fruitsuikers van 6 stuks fruit binnenkrijgt. Normaal gesproken zou je die ook niet op één dag zo uit het vuistje eten, dus het is ook niet realistisch dit aantal op te drinken. Denk daarom altijd om de verhoudingen groente en fruit.

Komkommersap met pit 1

Komkommersap met pit

Dit sapje is een fijn ‘beginners’ sapje en bevat daarentegen wel twee stuks fruit. Al durf je de gember niet zo goed aan, begin dan met een klein stukje. Het kan al gauw overheersen en je kunt beter nog iets extra’s toevoegen nadat je geproefd hebt dan dat je je sapje de gootsteen in kiepert.

Komkommersap met pit 2
Komkommersap met pit 3
Komkommersap met pit 4

Je hebt nodig

♦ 1/3 komkommer ♦ 1 appel ♦ 1 peer ♦ takje peterselie ♦ stukje gember, geschild 1 bij 1 cm ♦ Hennepzaad, optioneel

♦ Slowjuicer of sapcentrifuge

Bereiding

Was alle groente en fruitsoorten en snij het in kleine stukken. Doe alle ingrediënten in je slowjuicer en giet in een glas. Voeg er op het laatst eventueel hennepzaadjes aan toe. Enjoy!

Komkommersap met pit 5

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page