top of page

Mango Avocado Smoothie

Eén van mijn favoriete smoothie combinaties (chocoladevarianten daargelaten, want alles met chocolade is goed) is die van mango en avocado. Mango zorgt in deze smoothie voor een heerlijke zachte, zoete smaak.

En ik raad je aan om eens avocado in je smoothie te verwerken! Deze vrucht geeft een verbazingwekkende romigheid aan je smoothie en helpt je lichaam bij het opnemen van voedingsstoffen uit ander voedsel. Een avocado zit niet alleen vol met vezels, foliumzuur en vitamine K, de gezonde vetten in avocado’s maken het makkelijker voor het lichaam om alle andere goede dingen in smoothies op te nemen, zoals vitamine A, C en K om een paar te noemen.

Dus de volgende keer dat je trek hebt in een smoothie, stop er een avocado in voor een nog gezondere drank!

Je hebt nodig:

♦ Halve mango ♦ Halve avocado ♦ Amandelmelk of een plantaardige melk naar keuze ♦ 1 eetlepel chia zaad ♦ 1 eetlepel rauwe honing (optioneel)

Bereiding:

Schil de mango en snijd het vruchtvlees aan de brede zijden langs de pit af. Snijd de resterende stukken vruchtvlees van de pit af en snijd één helft van de mango in stukjes. Halveer de avocado en lepel één helft uit. Doe dit samen met de mangostukjes, melk, chia zaad en honing in de blender. Mix tot een gladde, romige substantie. Voeg naar wens meer melk toe tot de gewenste dikte is bereikt. Giet in een groot glas. Enjoy!  

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page