top of page

Notella cruesli met dadels

Op zondag neem ik meestal de tijd om de komende week te organiseren. Meestal betekent dit opruimen en het afstemmen van elkaars agenda zodat we doordeweeks ook nog wat qualitytime hebben met elkaar.

Wat vaak ook tot mijn zondagse voorbereidingen behoort is de keuken induiken voor de komende week. Het maken van een paar gezonde traktaties zodat ik niet halverwege de week een hele Tony verslind.

Notella cruesli met dadels 15

Notella cruesli met dadels

Granola is een van de dingen die ik regelmatig maak, het is ongelofelijk makkelijk en smaakt heerlijk. Met (vegan) yoghurt en wat fruit, als topping over een groene smoothie of gewoon zo een handjevol in de middag. Wanneer je het goed afgesloten bewaard in bijvoorbeeld een weckpot dan is het tot zeker wel twee weken te bewaren.


De mooiste recepten vind ik de recepten die ontstaan met wat ik gewoon in mijn keukenkastjes heb staan. Granen met verschillende soorten noten, eventueel gedroogd fruit, gemengd met geraspte kokos en voor de ultieme crunch voorzien met dadelpasta en kokosolie. Voel je vrij om creatief om te springen met de ingrediënten van deze notella cruesli met dadels. Dat maakt naar mijn mening granola zo fijn, je kunt er alle kanten mee op!

Notella cruesli met dadels 24

Je hebt nodig

150 gram boekweit- of havervlokken 100 gram boekweitkorrels 100 gram gemengde noten (ongebrand en ongezouten) 50 gram pompoenpitten 1 eetlepel kaneel 10 dadels, ontpit 2 eetlepels kokosolie


Extra’s  gedroogd fruit zoals rozijnen, stukjes vijg, abrikozen etc. geraspte kokos of kokossnippers cacao nibs, hennepzaad, lijnzaad, chia zaad

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.


Doe de dadels in een maatbeker en giet hier kokend water over tot ze onder staan. Laat de dadels 10 minuten wellen.


Hak de noten grof en meng deze in een grote kom met de boekweitvlokken, boekweitkorrels, pompoenpitten en kaneel.


Giet de dadels af en voeg de kokosolie en honing toe. Laat dit even staan zodat de kokosolie smelt door de warme dadels. Pureer dit vervolgens met de staafmixer.


Voeg het dadelmengsel toe aan het boekweit en notenmengsel en schep goed door. Stort dit op de bakplaat en verspreid gelijkmatig.


Schuif de bakplaat in de oven en laat de cruesli in ongeveer 30 minuten goudbruin worden. Schep wel even halverwege om.


Laat de cruesli daarna goed afkoelen en meng dan jouw gekozen extra’s er doorheen.


Bewaar in een weckpot of een afgesloten trommel.


Super lekker met kwark of kokosyoghurt en wat fruit. Enjoy!

Notella cruesli met dadels 27

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page