top of page

Pindakaas chocolate chip koekjes

Pindakaas chocolate chip koekje 12

Ik ben nooit zo’n koekjesmonster geweest, tenzij het op welke manier dan ook gecombineerd werd met chocolade. Denk aan biscuitjes voorzien van een laag chocolade, Lu met chocolade, chocoladewafels, galettes met chocolade. Maar vooral de chocolate chip koekjes van Merba waren mijn favoriet. Zelf Chocolate chip koekjes maken stond dan ook al een tijdje op mijn to-do-list. Met pindakaas. Want de combinatie van pindakaas en chocola is natuurlijk helemaal goed.

Pindakaas chocolate chip koekje 27

Extra reden ook om de superleuke stempels van de Hema eindelijk eens te gebruiken. Met deze stempels kun je je zelfgemaakte koekjes voorzien van ‘homemade’, ‘love’, ‘happy cookie’ en ‘like’. Hoe cute!?

Pindakaas chocolate chip koekje 40

Deze koekjes zijn heerlijk, gezond en makkelijk te maken. En nog gluten-, suiker- en lactosevrij ook! Wat wil je nog meer van een koekje?

Pindakaas chocolate chip koekje 23

“A cookie a day keeps the doctor away”


Je hebt nodig:

150 gram pindakaas 150 gram havermout 2 eieren 1 theelepel bakpoeder 30 gram cacao nibs

Bereiding: 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.


Meng de pindakaas, havermout, eieren en bakpoeder in de keukenmachine en laat de machine draaien tot alles grof gemengd is. Voeg de cacao nibs toe en laat even kort draaien tot het nogmaals goed gemengd is.


Rol balletjes van het mengsel, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Met stempels of vormpjes maak je ze nog iets leuker. Bak de koekjes 10 tot 15 minuten, ze zijn goed als ze mooi goudbruin zijn.


Bewaar ze in een luchtdicht bakje. Enjoy!

Pindakaas chocolate chip koekje 42

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page