top of page

Proteïne ontbijtpoeder

Proteïne ontbijtpoeder

Ik ben fan van Jamie Oliver (big love!) en zo ook van zijn (inmiddels niet meer zo nieuwe) boek Super Food voor elke dag (deze post is een tijdje blijven hangen voordat ik hem op mijn website heb geplaatst). Nu moet je niet gelijk de tenen krom trekken bij het lezen van de titel ‘Superfoods’, want hij zeilt absoluut niet mee met de superfood hype! Dit boek is ontstaan uit zijn zoektocht naar waar mensen heel erg (gezond) oud worden en wat zij zoal eten. Natuurlijk moet je niet verwachten dat je met dit boek honderd jaar wordt 😉 Maar het boek kan wel als hulpmiddel dienen om op het gebied van voeding goede keuzes te maken. Bij ieder recept wordt informatie gegeven. Dat maakt het een heel fijn boek!


Het zijn overigens niet allemaal alledaagse recepten maar er zitten een hoop pareltjes tussen.

Proteïne ontbijtpoeder

Onderstaand recept is gebaseerd op de proteïne ontbijtpoeder van Jamie Oliver. Met dit recept maak je een voorraadje voor meerdere voedzame ontbijtjes. Het poeder verwarm je ‘s ochtends in een steelpannetje met jouw favoriete plantaardige melk, je voegt wat fruit toe en klaar!

Je hebt nodig:  150 gram havervlokken 50 gram quinoa 50 gram lijnzaad 25 gram walnoten 25 gram hazelnoten 25 gram pistachenoten 50 gram Fit Green Protein vanille (Orangefit) 1 theelepel vanillepoeder

150 ml plantaardige melk  Fruit naar keuze

Bereiding:

Easy does it! Blend alle ingrediënten (op de melk en fruit na!) in de keukenmachine tot een fijn poeder. Bewaar dit een (weck)pot.


Verwarm de plantaardige melk met 50 gram van de proteïnepoeder in een steelpannetje tot een soort pap. Serveer met het fruit. Enjoy!


Tip! Je kunt de proteïnepoeder ook in een smoothie verwerken. 


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page