top of page

RAW Powerreep


Deze raw food repen zijn een stuk gezonder dan de gemiddelde reep in de supermarkt. Mega lekker, makkelijk en 100% natuurlijk! Eén van mijn favorieten dus tijd om hem met jullie te delen! Ze zijn heerlijk crunchy door de amandelen en cacaonibs en het laagje chocolade maakt het helemaal af. IJskoud vanuit de koelkast zijn ze hard en crispy. Bij kamertemperatuur zijn ze zachter en meer chewy.


De naam powerrepen is niet voor niets, want:

♥ Amandelen bevatten gezonde vetten voor sporters

♥ Het eiwit uit amandelen geven sporters sterkere spieren

♥ Amandelen bevatten veel vitamine E (een antioxidant) die sporters goed kunnen gebruiken

♥ Last but not least: amandelen zijn rijk aan vezels

Met recht echte POWERRRRRRRREPEN te noemen!

raw food repen 2

Maak meteen een voorraadje van de repen. In de vriezer blijven ze zeker nog een lange tijd goed! De hoeveelheden in dit recept zijn gebaseerd op 20 powerrepen, afhankelijk van de grootte waarin je ze snijdt. Ik maakte er bite size blokjes van, daarvan kon ik er met deze hoeveelheden wél 40 maken.

raw food repen 1

Je hebt nodig

♦ 1 1/2 cup bruine amandelen (met vlies) ♦ 1/2 cup kokosrasp ♦ 1/2 cup cacao nibs ♦ 1/4 cup gebroken lijnzaad ♦ 1/2 theelepel Keltisch zeezout ♦ 1/2 cup kokosolie ♦ 2 eetlepels amandelpasta ♦ 2 eetlepels honing ♦ 1 theelepel vanillepoeder ♦ 150 gram pure chocolade of deze

Bereiding

Bekleed een vierkante vorm of bakplaat van 34 cm x 20 cm met bakpapier en zet deze opzij (je kunt ook van een grotere bakplaat de helft gebruiken).


Maal de amandelen kort in de keukenmachine tot ze grof gehakt zijn. Voeg de kokosrasp, cacao nibs, lijnzaad en zeezout toe en laat de machine nogmaals kort draaien tot alles gemengd is.


Smelt de kokos olie au bain-marie en meng hier de amandelpasta, kokosolie, honing en vanillepoeder door. Giet dit mengsel bij de rest in de keukenmachine. Laat deze weer kort draaien tot alles goed gemengd is.


Giet het mengsel op de beklede bakplaat en verspreid gelijkmatig. Plaats dit in de koelkast of vriezer zodat het kan uitharden.


Zodra het uitgehard is smelt je de chocolade au bain-marie en giet het bovenop het amandelmengsel. Kantel het bakblik heen en weer tot alle chocolade goed verdeeld is. Help eventueel aan handje met een rubberen spatel.


Plaats terug in de koelkast om de chocoladelaag uit te harden. Snijd er vervolgens repen (of blokjes) van. Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page