top of page

Red velvet pannenkoekjes van rode biet

Red velvet pannenkoekjes van rode biet 1

Red velvet pannenkoekjes van rode biet

Rood fluwelen pannenkoeken met bieten. Een bietje gek… maar wel erg lekker! Oorspronkelijk duidt Red Velvet op een cake die vaak als laagjestaart wordt gemaakt. Het vindt zijn oorsprong in Amerika en dankt zijn naam aan de diep-donkerrode kleur. Aanvankelijk werd die rode kleur verkregen door de chemische reactie die ontstond tussen de cacao (wat een ander soort cacao was dan we nu gebruiken) en karnemelk.


Dat gaf de cake een roestrood kleurtje. Tegenwoordig wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rode kleurstof. Ik verkies natuurlijke kleurstoffen boven chemische en ik neem bieten als natuurlijke kleurstof. Het geeft je pannenkoeken niet alleen die mooie rode kleur, het smaakt ook nog eens lekker. Helemaal in combinatie met aardbeien.

Red velvet pannenkoekjes van rode biet 3

Het is een machtig recept. Ik raad aan om deze als zondagsbrunch te verorberen of te delen met je lover ♥

Red velvet pannenkoekjes van rode biet 3

Je hebt nodig

♦ 1 biet (gestoomd tot deze gaar is) ♦ 1 ei ♦ 100 milliliter kokoswater (ik gebruikte het overgebleven vocht van de kokosslagroom*) ♦ 25 gram havermeel ♦ 25 gram havermout ♦ 1 eetlepel psylliumvezels ♦ 1 theelepel bakpoeder ♦ 1 theelepel vanillepoeder ♦ 1 theelepel honing

♦ Kokosolie (om in te bakken)


Toppings ♦ 1 blik kokosmelk (die minstens een nacht in de koelkast heeft gestaan) ♦ Aardbeien ♦ Een paar amandelen, gehakt ♦ Kokoschips

Of wat jij lekker vindt!

Bereiding

*Voor de kokosslagroom haal je het blik kokosmelk uit de koelkast. Wanneer je deze openmaakt zul je zien dat aan de bovenkant een soort dikke roomlaag is ontstaan. Schep deze eraf en mix dit kort met de mixer tot een soort slagroom. Zet opzij. Het restant wat over blijft, het waterige gedeelte, verwerk je dan weer deels in de pannenkoekjes. Het overige kun je gebruiken voor smoothies!


Pureer de biet met een staafmixer en doe hier de overige ingrediënten bij. Bewerk dit verder met de staafmixer tot een mooi beslag. Verhit een eetlepel kokosolie in een grote koekenpan.


Schep met een lepel hoopjes beslag in de pan en druk ze voorzichtig een beetje plat tot mooie pannenkoekjes. Uit het beslag haal je ongeveer vijf pannenkoekjes. Bak ze op middel-laag vuur aan beide kant roodbruin.


Serveer met de toppings. Enjoy!

Red velvet pannenkoekjes van rode biet 5

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page