top of page

Rocky Road met Pistache & Framboos

Rocky Road met Pistache & Framboos 3

Vorig jaar vond ik in een plaatselijke supermarkt een zakje met gevriesdroogde frambozen. Een heerlijk en ideaal tussendoortje! Je hoeft je geen zorgen te maken over de bederfelijkheid zoals bij vers fruit en het bevat wel tot liefst 97% van alle goede voedingsstoffen. En ze zijn niet alleen geschikt als tussendoortje, je kunt ze ook heel goed verwerken in een smoothie, in brownies, over je ontbijtpannenkoekjes, je kunt het zo gek niet bedenken. Ik maakte er deze heerlijke rocky road mee.

Rocky Road met Pistache & Framboos 28

Er zitten wat ‘bijzondere’ ingrediënten in verwerkt die je niet op iedere straathoek tegenkomt. De rozenblaadjes komen bij Pit & Pit vandaan. Deze zijn 100% natuurlijk en vrij van additieven. De gevriesdroogde frambozen kun je natuurlijk ook gewoon vervangen voor verse frambozen of die uit de diepvries! Je kunt de rocky road dan alleen minder lang bewaren. Maar dat zal vast geen probleem zijn, want als je hier eenmaal in begint… 😉 De combinatie van framboos, pistache en roos is heerlijk.

Rocky Road met Pistache & Framboos 15-001

Je hebt nodig

200 gram pure chocolade of neem chocolade die voor jou geschikt is (minstens 72%) 100 gram kokosolie  2 eetlepels honing  1 theelepel vanillepoeder of -extract 75 gram pistachenoten 20 gram gevriesdroogde frambozen (1 cup)*  Snufje Keltisch zeezout Rozenblaadjes

* je kunt ook verse of bevroren frambozen gebruiken, alleen kun je de rocky road dan minder lang bewaren. Ga dan uit van 1 cup frambozen.

Bereiding

Bekleed een vierkante vorm van ongeveer 20 cm bij 20 cm met bakpapier. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie en meng er de honing en vanille door.


Hak de noten grof en meng deze in een grote kom met de frambozen. Giet het chocolademengsel erbij, bestrooi met zout en meng alles goed door elkaar. Stort dit mengsel in de beklede vorm en verdeel gelijkmatig.


Strooi er wat rozenblaadjes over. Plaats de schaal voor minstens 2 uur in de koelkast zodat het hard wordt. Snijd in brokken en enjoy!

Rocky Road met Pistache & Framboos 10

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page