top of page

Rozentruffels

Rozentruffels met rozenpoeder 10

Heb je een bezoekje aan Haarlem in de planning? Ga dan zeker even langs bij The Art of… Tea, Herbs & Spices! En als je (nog) geen bezoekje in de planning hebt staan, dan is dit absoluut een reden om dat wel te doen. De eerste keer dat ik deze winkel binnen stapte en niet alleen de eerste keer maar iedere keer weer, kijk ik mijn ogen uit.


Zo ontzettend veel losse theesoorten en kruiden heb ik nog nooit bij elkaar gezien. De vloer tot aan het plafond staat vol met blikken thee. Ze hebben wel meer dan 500 (!) soorten losse thee. En dan heb ik het alleen nog maar over de losse thee gehad. Ook aan zakjes thee hebben ze honderden verschillende soorten. En dat is nog niet alles. Aan de linkerkant van de winkel is het een walhalla van kruiden en specerijen met meer dan 600 soorten.

Rozentruffels met rozenpoeder 9-001

Als een gerecht vraagt om een niet alledaagse kruid, specerij of andere smaakmaker, dan is je kans van slagen zeer groot bij The Art of. Ik wist mij in te houden en heb uiteindelijk alleen een zakje rozenpoeder meegenomen. Dit zijn gedroogde rozenblaadjes die vermalen zijn tot poeder.


De eigenaresse was benieuwd waar ik het voor ging gebruiken. Ze gaf aan dat het vooral gekocht werd om verzorgingsproducten mee te maken. Ik had op dat moment nog geen idee, alleen dat het iets eetbaars zou worden 😉

Rozentruffels met rozenpoeder 14

Na lang afwegen zijn het deze truffels geworden. De zachte subtiele smaak van de roos leek mij heerlijk als truffel omhuld met donkere chocolade. En of ze heerlijk zijn geworden! De acaipoeder is niet per se nodig. Ik had gehoopt dat de truffels daar een fellere roze kleur van zouden krijgen. Misschien dat je dat resultaat wel krijgt met bietenpoeder zonder aan smaak in te winnen. Mocht je dit voorhanden hebben 😉

Rozentruffels met rozenpoeder 30-001

Ben je niet in de gelegenheid om voor rozenpoeder, een andere specerij of heerlijke theetje naar Haarlem af te reizen, niet getreurd, ze bezorgen ook! De webshop is op het moment van schrijven nog in aanmaak. Je kunt je bestelling via de e-mail doorgeven, dan sturen zij de bestelling naar je toe. Klik hier.

Rozentruffels met rozenpoeder 39

Je hebt nodig

♥ 200 gram cashewnoten (‘s nachts of minstens een paar uur geweekt) ♥ 60 gram kokosolie ♥ 2 eetlepels honing ♥ 2 eetlepels acaipoeder ♥ 1 theelepel vanillepoeder ♥ 1-2 eetlepels rozenpoeder (of 1 theelepel rozenwater) ♥ 100 gram pure chocolade of deze ♥ Gedroogde eetbare rozenblaadjes

Bereiding

Maal de cashewnoten met twee eetlepels water fijn in de keukenmachine. Wanneer je machine hier moeite mee heeft, voeg je nog een paar eetlepels water toe (niet te veel! Dit is van invloed op de stevigheid van je truffels). Zodra de cashewnoten een soort mousse is zonder stukjes voeg je de overige ingrediënten toe en blend je tot alles goed gemengd is. Doe dit in een schaaltje en zet in de koelkast.


Voorzie een snijplank van een stuk aluminiumfolie.


Na 10-15 minuten haal je de rozencrème uit de koelkast. Schep steeds een lepel van de crème op je hand en vorm hier een balletje van, leg deze op het aluminiumfolie. Wanneer je van al het crème balletjes hebt gedraaid plaats je de snijplank in de vriezer zodat ze kunnen opstijven.


Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Haal de balletjes uit de vriezer en rol ieder balletje stuk voor stuk door de chocolade. Doe dit met behulp van twee vorken of gebruik een satéprikker. Versier elk balletje direct na het onderdompelen met de rozenblaadjes. Laat uitlekken op de met aluminiumfolie versierde snijplank.


Wanneer alle truffels zijn ondergedompeld, plaats je de snijplank in de koelkast zodat de truffels uitharden. Bewaar in de koelkast of vriezer. Enjoy!

Rozentruffels met rozenpoeder 29

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page