top of page

Speculaas bananenbrood

Speculaas bananenbrood 6

Ik kan er gewoon geen genoeg krijgen. Het is zo makkelijk om te maken en super voedzaam. En je kunt er een heleboel kanten mee op. Je voegt iets extra’s toe, laat iets weg en iedere keer weer resulteert het in een heerlijk brood. Je kunt er echt een heleboel kanten mee op. Omdat we in de de Sinterklaastijd zitten voegde ik speculaaskruiden toe voor een overheerlijk speculaas bananenbrood. Zo ben je rondom Sinterklaas voorzien van een verantwoord en voedzaam ontbijt of snack. Een heerlijk Sinterklaasrecept maar dan zonder rommel!

Speculaas bananenbrood 1

Je hebt nodig:

♥ 3 grote rijpe bananen (ca. 400 gram) ♥ 2 eieren ♥ 50 gram kokosolie ♥ 3 eetlepels honing ♥ 1 theelepel vanillepoeder ♥ 150 gram havermeel ♥ 50 gram amandelmeel ♥ 2 eetlepels koek-/speculaaskruiden ♥ Snufje Keltisch zeezout ♥ 1 theelepel baking soda

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een cakeblik met bakpapier.


Doe de eieren, kokosolie, honing en vanillepoeder in de keukenmachine en mix tot alles goed gemengd is. Voeg de bananen toe en pureer ze met het andere mengsel tot een mousse. Voeg het havermeel, amandelmeel, koek- of speculaaskruiden, bakpoeder en zout toe en laat de keukenmachine kort draaien tot alles goed gemengd is.


Stort het beslag in de cakeblik en plaats voor ca. 60 minuten in de oven. Het bananenbrood is klaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uit komt.


Laat het brood 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort vervolgens het bananenbrood op een rooster en laat verder goed afkoelen. Enjoy!

Speculaas bananenbrood 9

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page