top of page

Speculaas dadel balletjes

Speculaas dadel balletjes 4

Speculaas dadel balletjes

Wie zoet is krijgt lekkers! Het is helemaal niet moeilijk om in een oogwenk (gezondere) Sinterklaas lekkernijen te maken. Dit is een super simpel Sinterklaas recept, heerlijk als tussendoortje: speculaas dadel balletjes. Onweerstaanbaar gewoon! Probeer hier maar eens van af te blijven. Lekker voor Sinterklaas maar ook voor alle koude maanden die erna volgen 😉

Speculaas dadel balletjes 3

Het basis dadelballetje is heel simpel. Je maalt dadels met jouw favoriete noot in de keukenmachine en van deze massa rol je balletjes. Makkelijker kan niet! Het is ook een leuk recept om samen met je kind te maken! Om deze balletjes te pimpen rol je ze nog door een topping zoals kokos of sesamzaad en daarna laat je ze opstijven in de koelkast.


Je kunt eindeloos variëren met de ingrediënten. De amandelen kun je vervangen door bijvoorbeeld pecannoten of hazelnoten. Gebruik ander gedroogd fruit dan dadels, zoals pruimen of vijgen. Voeg eens als laatst cacao nibs toe voor een heerlijke crunch. Of rol de balletjes door cacao in plaats van kaneel. Genoeg variatie!

Speculaas dadel balletjes 2

Je hebt nodig

200 gram dadels 150 gram amandelen 1-2 eetlepels koek- of speculaaskruiden Kaneel

Bereiding

Maal de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg de dadels en koek- of speculaaskruiden toe en mix in de keukenmachine tot alles fijn gemalen en gemengd is. Vorm met je handen balletjes van het mengsel.


Rol deze door de kaneel en schud het overtollige kaneel eraf met behulp van een zeef. Klaar zijn je simpele speculaas dadel balletjes! Enjoy!

Speculaas dadel balletjes 1

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page