top of page

Suikervrije karamelsaus

Mmm kleverige gezouten karamel. Geweldig, hemels, goddelijk … en dan vergeet ik gezonder op te noemen. Ja echt! Deze saus is gemaakt van pure ingrediënten zonder geraffineerde suikers. Gezouten karamel is de perfecte topping voor een bolletje ijs, warme appeltaart, als spread, dip, glazuur, het vullen van … alles mag!


Het is vooral goed in combinatie met bananenijs, in chocoladerepen en als dip voor schijfjes appel. Dit is een vrij eenvoudig recept en is klaar in enkele minuten. Als je wilt, kun je ook een beetje kaneel, chili, maca of sinaasappelsap en -schil toe voegen aan de mix – deze geven de saus een nog meer complexe smaak.

Suikervrije karamelsaus 1
Suikervrije karamelsaus 2
Suikervrije karamelsaus 3

Je hebt nodig

♦ 1 cup geweekte dadels + bewaar eventueel het weekwater ♦ 3 eetlepels rauwe honing ♦ 2 eetlepels amandelpasta ♦ 2 eetlepels kokosolie ♦ ½ theelepel zeezout ♦ ½ theelepel vanille

Bereiding

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot een gladde substantie. Help af en toe een handje door de randen met een rubberen spatel naar beneden te duwen.


Wil je de saus dunner hebben? Voeg dan beetje bij beetje weekwater toe en mix tot je de gewenste dikte hebt bereikt.


Nu is het klaar om het te gebruiken voor bijvoorbeeld deze gezondere variant van de Snickers, voeg het toe aan je (bananen)ijs of meng het door je smoothie!


Doe ermee wat jij lekker vindt 🙂 Enjoy!

Suikervrije karamelsaus 5

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page