top of page

Vegan Protein Fluff

Protein Fluff heeft heel foodies-land veroverd. Dit volumevoer is laag in calorieën, hoog in eiwitten en vult enorm! Het is dan ook niet zo gek dat menig foodies helemaal weg zijn van dit fluffige goedje. Daarnaast is het ook nog eens super simpel om te maken. Alleen zwel jij ook op als een ballon na het eten van een flinke portie protein fluff? Same here! Ik kan er dus echt niet tegen. Mijn buik gaat borrelen en gek doen en ik krijg een enorm opgeblazen gevoel.

Vegan protein fluff

Omdat ik de protein fluff eigenlijk toch wel ideaal post workout voer vind, was de uitdaging om een vegan protein fluff te maken geboren. En dat was nog niet zo makkelijk! Want plantaardige eiwitpoeders hebben helemaal niet de kracht om zo fluffy te worden.

Ik eet eigenlijk heel regelmatig kikkererwten. Door de curry, in salades of in zelfgemaakte hummus. Het vocht waar de kikkererwten in zwemmen gooide ik voorheen gedachteloos zo door de gootsteen. Dat zal nu best nog wel eens gebeuren maar gedachteloos zal het niet meer zijn sinds ik heb ontdekt wat je allemaal met dat vocht kunt maken.


Huh, waar gaat dit heen?

Nou, het vocht van kikkererwten lijkt dezelfde eigenschappen te bezitten als eiwit. Wat héél interessant is! Je kunt dit dus opkloppen tot een grote luchtige massa. Nieuwe mogelijkheden zijn geboren! Met het vocht van een pot kikkererwten kun je dus gewoon vegan protein fluff maken!


Hoe dikker het vocht hoe beter het werkt. Vocht uit een glazen pot lijkt ook beter te werken dan uit blik.


Je hebt nodig

 vocht van 1 pot kikkererwten* 1/2 theelepel cream tartaar** 150 gram frambozen 1 flinke theelepel ahorn-/dadelstroop (of honing voor een niet vegan variant) 1 scoop Orangefit aardbei


* ik gebruikte de biologische kikkererwten van Smaakt in een glazen pot, met andere heb ik geen ervaring.

**  wijnsteenpoeder, niet te verwarren met wijnsteenbakpoeder!) Dit zorgt voor meer stabiliteit, je kunt het ook proberen met xanthaangom. Alleen heb ik het idee dat het met cream tartaar stabieler blijft.

Bereiding

De eerste twee ingrediënten klop je op in een vetvrije keukenmachine met een klopper of kom met de handmixer. Het kan soms wel tot 10-12 minuten duren voordat je een een stevige massa hebt. Gelukkig heb ik een krachtige keukenmachine en kan ik mijn kom na ca. 5 min op de kop houden. Het moet echt een stevige massa worden. Net als bij opgeklopte eiwitten.


Vervolgens blend/pureer je het fruit met de honing en vanille tot een gladde puree. Voeg dit samen met de proteïne toe aan de kikkererwtenmousse en klop dit goed door elkaar. Soms verliest de mousse iets aan zijn hoeveelheid maar hij zou wel stevig moeten blijven.


Schep in een grote kom en top met lekkere dingen zoals kokoschips, cacao nibs, moerbeien, boekweitkorrels etc. Enjoy!


Ik heb één keer gehad dat ik de smaak van het kikkererwtenvocht terug proefde in het eindresultaat (niet lekker!). Dat kwam waarschijnlijk doordat ik hem niet stijf genoeg had geklopt. Het goed opkloppen is wel essentieel dus.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


bottom of page