top of page

Warme chocolademelk met lavendel

Warme chocolademelk lavendel 38 - kopie-001

Ik hou van de geur van lavendel. Het heeft zo’n prettige en vertrouwde geur en ik word er altijd rustig van. Wanneer ik ‘s avonds lig te malen druppel ik wat etherische lavendelolie op mijn kussen. Dat werkt echt ontspannend en meestal lukt het inslapen dan beter. En niet alleen als geur is lavendel fijn. Ik heb ondervonden dat ook in de keuken lavendel een verrassende smaakmaker is.  Laatst maakte ik een kwarkbrood met blauwe bessen en een vleugje lavendel. Een heerlijke combinatie!

Warme chocolademelk lavendel 7

Hierdoor raakte ik geïnspireerd om meer met lavendel te doen in de keuken. Nu het weer kouder wordt buiten en je het liefst binnen wilt zitten met een kop warme chocolade melk, bracht dit mij op het idee om deze twee samen te voegen.

Warme chocolademelk lavendel 41

Warme chocolademelk met lavendel, dat is niet meteen een combinatie die je verwacht. Warme choco werkt ontspannend en rustgevend door de magnesium. Waarom dit niet versterken met wat lavendel?? Geloof me, lekker dat het is, het is heerlijk rustgevend en ontspannend. Ideaal voor een koude zondagavond..op de bank..met een dekentje, mmm…..

Warme chocolademelk lavendel 35
Warme chocolademelk lavendel 17-001

Je hebt nodig:

300 ml amandelmelk 1 flinke eetlepel cacaopoeder 1 theelepel vanillepoeder of -extract 1/2-1 theelepel gedroogde lavendel Snufje Keltisch zeezout Optioneel: kokosslagroom

Bereiding:

Doe de melk met de cacao, vanille, lavendel en Keltisch zeezout in een kleine steelpan en klop met een garde de cacao door de melk. Verwarm de chocoladedrank op een laag vuur, af en toe kloppen met een garde tot de melk begint te sudderen. Zeef vervolgens de lavendel eruit en verdeel over 1 groot glas of 2 kleine mokken en serveer met een flinke toef kokosslagroom. Enjoy!

Warme chocolademelk lavendel 34
Warme chocolademelk lavendel 23
Warme chocolademelk lavendel 1-001

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page