top of page

Women’s Balance Smoothie met banaan en maca

Hoe is het met de hormonen? Voel jij je af en toe ook zo’n flipperkast? Het ene moment ben je Jantje lacht, het andere moment Jantje die huilt. Kun je wel wat verzachting gebruiken in al dit leed? Deze smoothie krijgt Jantje gegarandeerd weer aan het lachen!

Een heerlijke romige, zoete drank met een aantal krachtige hormoon balancerende effecten. Deze smoothie bevat Women’s Balance van Yogi Tea. Een kruidenthee die helpt balans aan te brengen in alle aspecten in het leven van een vrouw. Klinkt goed. Toch?! Ook lijnzaad is goed voor de hormoonhuishouding vanwege de Omega 3 vetzuren. Verder hebben we hennepzaad, de bouwsteen voor je gelukshormoon, carobe voor een beetje feel goed hormonen en maca die je libido verhoogt.

Alle overige ingrediënten balanceren tevens je hormonen. En het is nog lekker ook. Wat willen we nog meer?!

Ik gebruik een eetlepel maca maar als je hierin een ‘beginner’ bent, start dan met een theelepel. De smaak van het poeder wordt omschreven als ‘zoetig’ maar de eerste keer dat ik het nam heb ik mijn smoothie de gootsteen in gekieperd. Dat zegt genoeg lijkt mij. Compleet verpest. Máár.. niet denken dat ik jullie alleen maar vieze recepten voorschotel omdat ‘het gezond’ is. Maca is juist wel een lekkere combinatie met carobe. De perfecte vervanging van chocola! Het bevat minder vet, is zoeter dan cacao en ook nog eens cafeïnevrij. Als de vrouwelijke hormonen daar niet gelukkig van worden, weet ik het ook niet meer…

Je hebt nodig: ♦ 1 kop sterk gezette en afgekoelde kruidenthee. Ik gebruikte de Women’s Balance van Yogi Tea ♦ 1 bevroren banaan (gepeld en in stukken) ♦ 1/2 avocado ♦ 3 dadels ♦ 1 eetlepel lijnzaad ♦ 1 eetlepel hennepzaad ♦ 1 eetlepel zonnebloempitten ♦ 1 theelepel – 1 eetlepel maca poeder ♦ 2 theelepel carobepoeder ♦ 1 theelepel vanillepoeder

♦ Cacao nibs of rauwe chocolade voor garnering (optioneel)

Bereiding: Blend alle ingrediënten tot het geheel glad is. Proef even of de smaak naar jou idee zo goed is. Voeg anders nog wat vanille- of carobepoeder toe. En eventueel nog wat extra thee toevoegen tot de gewenste dikte bereikt is. Giet het in een glas en garneer met cacao nibs voor het effect (het oog wil ook wat). Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page