top of page

Zoete aardappel rösti

Deze zoete aardappel rösti is een heerlijk en gezond alternatief voor gewone rösti. De combinatie van zoete aardappel, ui en knoflook zorgt voor een smaakvolle en voedzame basis. De toevoeging van kerriepoeder en paprikapoeder geeft een pittige twist aan het gerecht.

De zoete aardappel rösti zijn bovendien gemakkelijk te maken en snel klaar. Ideaal voor een gezonde en lekkere lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Serveer de rösti met zalm en roomkaas voor een extra smaakvolle maaltijd.


Deze zoete aardappel rösti is ook nog eens glutenvrij, omdat er tapiocameel wordt gebruikt in plaats van tarwemeel. Dit maakt het een perfect gerecht voor mensen die een glutenallergie of -intolerantie hebben.

Probeer deze zoete aardappel rösti eens uit en laat je verrassen door de smaak en gezonde ingrediënten!


Je hebt nodig (voor 2 personen)

400 gram zoete aardappel

2 el tapiocameel

3 eieren

1 ui, fijngesneden

2 tenen knoflook, geperst

1 tl kerriepoeder

1 tl paprikapoeder

zout en peper naar smaak

een beetje geraspte Parmezaanse kaas

roomboter of ghee om te bakken

gerookte zalm en roomkaas om te serveren


Bereiding

1. Schil de zoete aardappel en rasp deze grof. Doe de geraspte zoete aardappel in een kom.

2. Voeg tapiocameel, eieren, ui, knoflook, kerriepoeder, paprikapoeder, zout en peper toe aan de kom en meng goed door elkaar.

3. Voeg een beetje geraspte Parmezaanse kaas toe aan het mengsel en meng nogmaals goed door.

4. Verhit roomboter in een pan op middelhoog vuur.

5. Schep het zoete aardappel mengsel in de pan en druk het voorzichtig plat.

6. Bak de rösti ongeveer 10 minuten aan elke kant, of tot deze goudbruin en gaar is.

7. Serveer de rösti met zalm en roomkaas.


Eet smakelijk!

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page