top of page

Quinoa ontbijt

Quinoa ontbijt 3-003

Quinoa is niet alleen lekker bij het avondeten. Je kunt quinoa ook eten als ontbijt. Het is echt een heerlijke variatie op het welbekende havermout ontbijt. Quinoa zit vol met vezels, magnesium en bevat 9 essentiële aminozuren die onze spieren hun bouwstenen leveren. Dat maakt dat dit quinoa ontbijt ook een ideale maaltijd is voor na het sporten!

Quinoa ontbijt 3-002

Het is echt een supersnel ontbijtje. Als je de quinoa de avond van te voren bereid scheelt je dat de volgende ochtend weer tijd. Wanneer je als avondmaaltijd iets met quinoa gaat maken, bijvoorbeeld deze hartige taart 😉 maak dan gewoon wat extra klaar! Dan hoef je het de volgende ochtend alleen nog even te verwarmen en te voorzien van wat lekkernijen en tadaaa je super snelle quinoa ontbijt is klaar.

Quinoa ontbijt 7

Je hebt nodig:

180 gram gekookte quinoa* 120-150 ml kokosmelk 1 eetlepel chia zaad 1 eetlepel cacaopoeder 1/2 banaan in plakjes kokoschips cacao nibs

* Gebruik voor 180 gram gekookte quinoa 75 gram ongekookte quinoa.

Bereiding:

Doe de gekookte quinoa samen met de kokosmelk in een pannetje en laat op een laag vuur warm worden tot het begint te sudderen. Meng de chiazaad en cacaopoeder erdoor en verwarm even kort mee.


Doe dit in een schaaltje. Maak af met de toppings. Enjoy!

Quinoa ontbijt 9

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page