top of page

Bounty Proteïne Bites met Chocolade

Vandaag deel ik met jullie het winnende recept van onze recente eiwitreep contest. Jamila, een getalenteerde deelnemer tijdens onze Q&A over voeding bij We Improve, heeft met haar heerlijke creatie de eerste plaats veroverd. Haar Kokos Proteïne Bites met Chocolade zijn een ware smaaksensatie en verdienen het absoluut om in het zonnetje te worden gezet.

Deze proteïne bites combineren de zoetheid van dadels, de romigheid van kokos en een vleugje pure chocolade tot een verleidelijke traktatie boordevol voedingsstoffen. Met ingrediënten zoals geraspte kokos, kikkererwten, dadels, amandelmelk en eiwitpoeder, zijn deze bites niet alleen lekker, maar ook voedzaam en vullend.

Het resultaat? Kokos Proteïne Bites met Chocolade die niet alleen een lust voor het oog zijn, maar ook je smaakpapillen verwennen met hun verrukkelijke combinatie van smaken en texturen. Deze bites zijn perfect als onderdeel van je maaltijd, als een post-workout snack of gewoon wanneer je zin hebt in iets lekkers zonder schuldgevoel.

Als je op zoek bent naar een gezonde en smakelijke manier om je eiwitbehoefte te vervullen, dan zijn deze Kokos Proteïne Bites met Chocolade het antwoord. Probeer ze uit en laat je verleiden door hun heerlijke smaak! Veel plezier met het maken en genieten van deze winnende creatie van Jamila.


Eén flink stuk bevat circa 6,5 gram eiwitten.


Je hebt nodig (voor 15 stukken)

350 gram geraspte kokos 240 gram kikkererwten, uitgelekt (je kunt ook lupinebonen gebruiken) 250 gram Medjoul dadels (ca. 12 á 13 stuks) 100 ml amandelmelk ongezoet 2 scoops whey proteïne (ca. 60 gram)*

25 gram cacao nibs

Topping

125 gram pure chocolade (min. 75%)

Cacao nibs

Zeezout Kokosrasp


* Gebruik neutrale proteïnepoeder, vanille of kokossmaak.


Bereiding Plaats de kikkererwten en ontpitte dadels in een blender/keukenmachine en mix tot een smeuïge pasta ontstaat. Doe vervolgens ook de amandelmelk en het eiwitpoeder in de blender. Als je neutrale eiwitpoeder hebt (zonder smaak), gebruik dan deze. Vanille of kokossmaak kan ook. Mix alle ingrediënten goed door elkaar.


Stort dit mengsel in een mengkom. Voeg de geraspte kokos en cacao nibs toe aan de mengkom en kneed deze met de hand door de pasta.


Bekleed een vierkante bakvorm van ca. 20x24 cm met bakpapier en stort het mengsel in de vorm. Verspreid en verdeel gelijkmatig tot een mooie egale plaat.


Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet dit over het kokosplakkaat. Strooi wat extra geraspte kokos, een snufje zeezout en wat cacaonibs over de chocolade terwijl deze nog zacht is. Laat de chocolade volledig uitharden in de koelkast voordat je ze in stukken snijdt. Bewaar de kokos proteïne bites in een luchtdichte container.


Enjoy!

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page