top of page

No bake proteïnerepen

Deze no bake vanille-frambozen proteïnerepen zijn zoet, zacht, kauwbaar en heerlijk crunchie door de crispies die erin zitten! Deze repen zijn natuurlijk gezoet, glutenvrij en ze zijn zo makkelijk om te maken!

No bake proteinereep

Afhankelijk van hoe sappig je dadels zijn en hoe vloeibaar de cashewpasta is, kun je een beetje spelen met de ingrediënten. Wil je een stevigere reep? Voeg dan meer eiwitpoeder toe. Wordt de reep te droog? Voeg dan juist wat extra cashewpasta toe. Zo kun je je verhoudingen aanpassen tot jij de perfecte reep hebt! Een reep bevat circa 10 gram eiwitten (uitgaande dat je er 8 repen van maakt).

No bake proteinereep

Je hebt nodig (voor ca. 8 repen)

10 Medjoul dadels*

3 eetlepels kokosolie (ca. 30 ml)

2,5 scoop whey proteïne vanille (ca. 75 gram)

2 flinke eetlepels cashewpasta (ca. 75 gram)

1 theelepel vanille-extract

25 gram proteïne crispies (of gebruik gepofte quinoa)

Gevriesdroogde frambozen (verkrijgbaar bij de AH of de Notenshop)


* Je moet echt die zachte Medjoul dadels hebben. Al zijn ze droog, laat ze dan eerst even weken in warm water.



Bereiding

Ontpit de Medjoul dadels en doe deze met de kokosolie in de keukenmachine. Blend de dadels tot een smeuïge massa. Voeg de eiwitpoeder, cashewpasta en vanille toe en blend nogmaals tot alles goed gemengd is.


Stort dit mengel in een kom en meng er met de hand de crispies doorheen. Ik heb het proteïne mengsel vervolgens verdeeld over een siliconen repenvorm. Je kunt ook een vierkante vorm bekleden met bakpapier en hier het mengsel in storten. Druk het mengsel aan met je handen, spatel of met de bolle kant van een lepel in de voorbereide vorm.


Verkruimel de frambozen en druk deze voorzichtig in de repen. Zet minstens 1 uur in de koelkast voordat je het aansnijdt. Snijd in stukken van de gewenste grootte (ik heb 8 repen gemaakt). Bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Enjoy!

No bake proteinereep

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page