top of page

Gezonder broodbeleg: vega kip kerrie salade

Hoe lekker is het om een dikke laag kip kerrie op een geroosterd broodje of toastje te smeren? Ik zelf eet geen vlees maar kan mij goed indenken dat dit best lekker kan zijn! Van de kant-en-klare kip kerrie salade word ik niet heel vrolijk. Een iets gezondere en in mijn geval vegetarische variant is dan hartstikke welkom! Ik maak hiervoor gebruik van één van mijn favoriete vleesvervangers: jackfruit.

Jackfruit is een vrucht die steeds meer zijn weg in Nederland begrint te vinden als vleesvervanger. Dit komt door de structuur die jackfruit heeft. Die lijkt namelijk veel op pulled pork of pulled chicken. Ook neemt het vruchtvlees veel smaak op. Hierdoor kun je het goed kruiden en marineren. Ik gebruik jackfruit ook vaak in de curry. Heerlijk!

Met de jackfruit bedacht ik een eenvoudig recept voor zelfgemaakte 'kip' kerrie salade.


Ingrediënten

1 blik jackfruit

bouillon

2 eetlepels (vegan) mayonaise

2 eetlepels haver of gewone crème fraîche

kerrie naar smaak

verse bieslook

peper en zout


Bereiding

Breng de jackfruit met bouillon aan de kook en laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen. Vervolgens trek je de jackfruit uit elkaar met twee vorken. Dit kan ook prima met je handen overigens. De hardere stukken gebruik ik ook. Met je vork of handen plet je die zodat ook dit stukjes worden.


Voeg de overige ingrediënten toe en meng dit goed door elkaar zodat je een smeuïg mengsel krijgt. Proef of het op smaak is en voeg desgewenst wat extra kerrie, mayonaise/crème fraîche, bieslook of peper en zout toe.


Bewaar in een afgesloten bakje in de koelkast.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page