top of page

Gezonder broodbeleg: wortelspread

Deze zelfgemaakt wortelspread is echt heerlijk als lunch. Bijvoorbeeld op een zaden en pitten cracker, rijstwafel of een gewoon een oldskool (geroosterde) boterham. Naast dat de spread enorm smaakvol, is deze ook nog eens super gezond. Je maakt hem namelijk van verse groenten, olijfolie en kaneel. Ik voegde ook walnoten toe aan de spread, zodat hij rijk is aan gezonden vetten en je er dus lekker lang vol van zit.

Dit recept is goed voor een FLINKE portie. Maak de spread in het weekend, zodat je voor een hele week gezond beleg op voorraad hebt. Omdat de spread maar beperkt houdbaar is raad ik je wel aan om het over meerdere bakjes te verdelen. Deze vries je dan vervolgens in! Zo heb je steeds gezond broodbeleg binnen handbereik.


Ingrediënten

1 kilo wortelen 150-200 gram ongebrande walnoten

1-2 eetlepel(s) kaneel

flinke scheut olijfolie


Bereiding

Snijd de wortelen in stukken en kook of stoom de wortelen gaar. Pureer de wortelen vervolgens (zonder het kookvocht!) met de walnoten, kaneel en olijfolie. Als het niet smeuïg genoeg is voeg je beetje bij beetje meer olijfolie toe. Voeg naar eigen smaak meer kaneel toe.


Ik vind de wortelen van zichzelf al zoet genoeg maar je zou eventueel nog een klein beetje honing of ahornsiroop toe kunnen voegen.


Omdat de spread maar beperkt houdbaar is raad ik je aan om de spread over meerdere bakjes te verdelen. Deze vries je dan vervolgens in!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page